Lasikatto (It's Raining Women)

Lasikatto

Alternatieve titel:
It's Raining Women
Jaar:
2022
Taal:
Fins
Keuring:
Alle leeftijden
Speelduur:
1 uur 26 minuten
Releasedatum:
9 maart 2023
Genre:
  • Documentaire
Distributeur:
Amstelfilm
Land:
Finland
Synopsis:
De bekroonde Finse filmmaker en producer Mari Soppela (Family Files en Mother Land) was geschokt toen ze de ‘Glass Ceiling’-index van het tijdschrift Economist ontdekte, met daarin de vooruitzichten voor vrouwen op gelijke kansen op de werkvloer in de geïndustrialiseerde wereld. Ze reisde in vijf jaar de wereld over om het merkwaardige en complexe 'glazen plafond’ te onderzoeken. Ze volgt programmadirecteur Rebecca Burke, die in een juridische strijd belandt nadat ze erachter komt dat haar voormalige mannelijke collega’s in vergelijkbare functies bijna twee keer zoveel verdienden als zij. Rebecca's geschiedenis wordt verweven met Mari's ontmoetingen met andere vrouwen die hun eigen glazen plafond hebben doorbroken of nog proberen te doorbreken.
 


Cast & Crew

Cast:
Jennie Francis, Tarja Halonen, Charlayne Hunter-Gault, Anne Labroille, Stacey Macken, Catherine Mayer, Shola Mos-Shogbamimu, Mari Soppela
Regie:
Mari Soppela
Productie:
Sanna Anemaet, Mari Soppela, Femke Wolting
Script:
Sam Crane, Mari Soppela
Muziek:
Leo Anemaet
Camera:
Mari Soppela

Updates

  • Films in de database: 14.636
  • Films met release: 13.475
  • Films met recette: 8.095

Contact

BONL is een website van een filmfan voor alle andere filmfans. Eventuele fouten kunnen voorkomen. Laat het me gerust weten en ik zal het fixen.

Redacteur:Mattijs Grannetia